Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@01:51:19 GMT

تداوم اجرای طرح آموزش برنامه‌نویسی

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۳۶۸۳۳

تداوم اجرای طرح آموزش برنامه‌نویسی

به گزارش خبرگزاری مهر، رضوان حکیم زاده، از اجرای طرح آموزش برنامه‌نویسی و سواد دیجیتالی ویژه معلمان و دانش آموزان ابتدایی خبر داد و اظهار کرد: فرزندان ما حق دارند متناسب با عصر و زمان خود، یعنی عصر دیجیتال، زندگی کنند. پس باید بدانند در عصری زندگی می‌کنند که رایانه‌ها بیشترین تأثیر را بر زندگی انسان‌ها دارند، برای زندگی موفق در این عصر باید با تفکر رایانشی یا محاسباتی از یک طرف و از طرف دیگر تجهیزات و امکانات سخت افزاری و نرم افزاری و شبکه‌های ارتباطی آشنا شوند، از مخاطرات و آسیب‌های عصر جدید و راه‌های مقابله با آنها آگاه باشند و درنهایت تبدیل به شهروندان عصر دیجیتال شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای آنکه فرزندان ما برای زندگی در عصر دیجیتال آماده شوند، باید آموزش‌های لازم را دریافت کنند. با این استدلال و با پشتوانه اسناد بالادستی نظام از قبیل سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، نقشه علمی کشور، سند تحول بنیادین و برنامه درسی ملی، معاونت آموزش ابتدایی اقدام به طراحی طرح تحولی آموزش «برنامه نویسی و سواد دیجیتال» به معلمان و دانش آموزان دوره ابتدایی نمود و افتتاحیه آن با حضور مقام عالی وزارت، مدیران کل و معاونین آموزش ابتدایی استان‌ها، مدرس راهبران و معلمان مجری طرح، روز یکشنبه ۱۴۰۰/۱۰/۱۹ برگزار شد.

از آن زمان تاکنون، پنج شنبه‌های هر هفته به آموزش و یادگیری مدرس-راهبران (بیش از ۶۰۰ نفر) و معلمان مجری (بالغ بر ۲۰۰۰۰ نفر) برنامه نویسی و سواد دیجیتال اختصاص دارد و محورهای ۵ گانه این طرح به شرح زیر به صورت مستمر ارائه می‌شود.

محور ۱- تأثیر رایانه‌ها بر زندگی با موضوعات (مسیرهای شغلی، دسترسی، جامعه، رفتارها و اخلاقیات) محور ۲- تفکر محاسباتی با موضوعات (مدل‌سازی و شبیه‌سازی، تحلیل داده‌ها و تجسم سازی، خلاصه‌سازی و بازترکیب، الگوریتم‌ها برنامه‌نویسی) محور ۳- شبکه‌های ارتباطی و طراحی سیستم (سخت‌افزار و نرم‌افزارها، شبکه‌های ارتباطی و اینترنت) محور ۴- امنیت فضای مجازی (خطرات، تدابیر حفاظتی، بازخوردها) محور ۵- سواد دیجیتالی (شهروند دیجیتالی، کاربرد فناوری دیجیتال)

از ویژگی‌های بارز این طرح می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تشکیل میز کار با مشارکت بیش از ۶۰ معلم توانمند سراسر کشور جهت ارائه تدریس‌ها و تولید بسته‌های یادگیری تولید بسته‌های یادگیری ویژه معلمان و دانش آموزان در قالب درس‌نامه با عنوان رایاآموز، فیلم کوتاه و اینفوگرافیک هم‌زمان با ارائه آموزش‌های آنلاین و آفلاین جلب مشارکت معلمان مجرب و متخصص از بین آموزگاران شاغل در ۶ پایه تحصیلی آموزش ابتدایی تهیه بسته‌ها و محتواها در ۶ پایه تحصیلی با توجه به محورهای پنج‌گانه و زیر موضوعات آن استفاده از مدل آموزش معکوس (Flipped Classroom) (ارائه فیلم و محتواهای تدریس و آموزش‌ها در بستر شبکه شاد در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه هر هفته و متعاقباً برگزاری جلسات پرسش و پاسخ و بیان نکات کلیدی تدریس در روزهای پنج‌شنبه) ارائه آموزش‌های مهارت محور در قالب پروژه عملی توسط مدرسان، معلمان و دانش آموزان ارائه نمونه فعالیت‌ها و پروژه‌های معلمان و دانش آموزان در جلسات آموزشی و نقد و بررسی آن توسط مدرسان بارگذاری سناریوهای تدریس، محتواها و بسته‌های آموزشی در کانال‌های شبکه شاد به نشانی @amozesh_moalemin @modares_dig @ savaddigital به‌منظور بهره‌مندی و نصیب تمامی ذی نفعان تشکیل تیم راهبری، تدوین، اجرا و نظارت و ارزیابی مستمر طرح با اعتبار سنجی و ارائه بازخوردهای اصلاحی با حضور همکاران گروه‌های آموزشی دفتر آموزش دبستانی و سرگروه‌های علمی و معلمان مجرب به صورت شبانه‌روزی

همت و تلاش همکاران دفتر دبستانی این معاونت سبب شده است تاکنون بیش از ۵۸۸۰ دقیقه جلسات تخصصی، هماهنگی، بازبینی و اعتبار سنجی بسته‌های یادگیری به‌صورت حضوری و مجازی تشکیل شود و بالغ بر ۴۳۸ دقیقه محتوای آموزش ویژه معلمان و ۷۵ بسته یادگیری دانش آموزان در ۶ پایه تحصیلی تولید و در کانال‌های مذکور بارگذاری شود

در پایان لازم به ذکر است که بر اساس جدول زمان‌بندی این طرح، آموزش همزمان مدرس راهبران و معلمان مجری طرح از روز افتتاحیه شروع و تا ۱۴۰۰/۱۲/۱۹ ادامه خواهد داشت و آموزش دانش آموزان نیز به‌صورت مستمر تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۱ تداوم می‌یابد. همچنین استان‌های هرمزگان، مازندران، خراسان جنوبی و چهارمحال بختیاری به‌عنوان قطب‌های کشوری با مشارکت سایر استان‌های کشور رسالت همکاری، پشتیبانی فنی، نظارت و پایش دقیق اجرای طرح را بر عهده داشته و بازخوردها و راهنمایی‌های لازم را در فرایند آموزش ارائه می‌نمایند.

کد خبر 5420660

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری مقطع تحصیلی ابتدایی وزارت آموزش و پرورش سند تحول بنیادین آموزش و پرورش شهرداری تهران شورای شهر تهران غلامحسین محسنی اژه ای وزارت آموزش و پرورش دهه فجر نیروی انتظامی پزشکی قانونی آلودگی هوا ترافیک پلیس راهور علی اکبر رنجبر کرمانی سازمان حج و زیارت ذبیح الله خداییان سازمان تامین اجتماعی معلمان و دانش آموزان برنامه نویسی سواد دیجیتال آموزش ها بسته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۳۶۸۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسالت معلمان ارتقای علمی و معنوی دانش آموزان است

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله رسول فلاحتی عصر شنبه در دیدار با معلمانِ منتخب و نمونه استان در سالن اجتماعات اداره کل آموزش و پرورش گیلان ضمن تبریک روز معلم به همه معلمان و فرهیختگان این عرصه با اشاره به روایتی از کتاب سیر و سلوک منصوب به سید بحرالعلوم اظهار کرد: طبق آموزه‌های این کتاب، امام سجاد (ع) فرمودند «کسی که برای تربیت خودش، حکیمی نداشته باشد که او را ارشاد کند به سوی هلاکت و تباهی خواهد رفت».

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان با بیان اینکه همه ما مدیون آموزش و خدمات معلمانی هستیم که در کودکی به ما خواندن و نوشتن آموختند، تصریح کرد: شاگردانی که در کلاس درس معلم حاضر می‌شوند تا خواندن و نوشتن و علم بیاموزند در آینده ممکن است بزرگان و دانشمندانی همچون شهید تهرانی‌مقدم شوند؛ شهیدی که موشک‌هایش امروز قادر است موشک‌های نقطه‌زن آمریکا در اقیانوس اطلس را هدف قرار دهد و او خود شد معلمِ جبهه مقاومت.

آیت‌الله فلاحتی ادامه داد: طبق روایت امام سجاد (ع)، ما وظیفه داریم برای خودسازی خود تلاش کنیم و انسان برای رسیدن به کمالات باید در مسیرش یک همراهِ خوب داشته باشد و لذا در هر جا نیازمند به معلم هستیم؛ معلمی که به ما درس و پیام دهد.

امام جمعه رشت بیان کرد: طبق روایتی دیگر از بزرگان، «کسی‌که به استاد رسید نصف راهش را طی کرده است» یعنی پیدا کردن استاد خوب هم هنر است و ما همیشه نیازمند به معلم و استاد هستیم‌.

وی معلمی را شغل انبیا دانست و با بیان اینکه معلم باید برای ارتقا معنوی و علمی خود تلاش کند، افزود: یک معلم تا آخر عمر باید با کتاب، دفتر و قلمش مأنوس باشد؛ دانش‌آموز هم دلداده معلمی خواهد شد که علم و تقوا را در هم آمیخته باشد و لذا دانش‌آموز همواره خود را مدیون چنین معلمی می‌داند.

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان خطاب به این معلمان زحمتکش گفت: پس از ارتقا خود سعی کنید برای ارتقا علمی و معنوی دیگران، دانش‌آموزان و دانشجویان خود از هیچ تلاشی دریغ نکنید و هر آنچه که آموخته‌اید را انتقال دهید که اگر چنین نکنید حسادت و بخل ورزیده‌اید.

آیت‌الله فلاحتی ادامه داد: اگر امروز نام و آثار بزرگانی همچون ابن‌سینا، خواجه نصیرالدین طوسی و علامه طباطبایی ماندگار شده است به این دلیل است که آنان تمام اندوخته‌های خود را در قالب تربیت شاگرد یا در قالب گفتار، نوشتار و کتاب انتقال داده و به بشریت عرضه کردند.

امام جمعه رشت با تاکید بر ضرورت همراهی با نیکان و معلمان خوب تصریح کرد: به زیرمجموعه و شاگردان‌تان یاد دهید که با انسان‌ها و معلمان و استادان خوب خود همیشه ارتباط داشته باشند.

کد خبر 6090296

دیگر خبرها

  • تداوم طرح«بازی یادگیری»در استان تهران/‏تأمین مسکن معلمان بررسی شد
  • افزایش آسیب‌های اجتماعی در دانش‌آموزان / چرا طرح نماد ناقص اجرا شد؟
  • ۲ هزار مشاور در آموزش و پرورش جذب می شوند
  • ارائه مشاوره دقیق برای جذب دانش آموزان به رشته ریاضی
  • مبنای بسیاری از علوم، ریاضی و فیزیک است
  • رسالت معلم ،‌ارتقاء علمی و معنوی دانش آموزان است
  • رسالت معلمان ارتقای علمی و معنوی دانش آموزان است
  • دوره‌ی آموزش خبرنگاری در دبیرستان شاهد سردار شهید قاجاریان نیشابور
  • برنامه‌نویسی، زندگی را هدایت می‌کند | گفت‌وگوی همشهری با مخترع زبان برنامه‌نویسی روبی
  • لزوم نهادینه کردن علم محیط زیست در کنار سایر علوم برای دانش‌آموزان